Jednostavna supa od tikvica

13/08/2019
"Uzimamo dve-tri sveže tikvice iz bašte, ostalo su sitnice, ali posle ćemo svi jesti ukusnu supu "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca242
  • Pregledi tokom sedmice41
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada, male, isečene na kockice
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supene kašike (za kuvanje)
  • luk - 1 glavica, isečena sitno
  • šargarepa - 3 komada, oljuštene i isečene na kockice
  • paprike - 1 komad, zelena, očišćena od semenki i isečena na kockcie
  • celer - 1 mala glavica, oljuštena i isečena na kockice
  • beli luk - 3 čena, krupnije isečena
  • ljute paprike - 1 komad, očišćene od semenki i isečene sitno
  • bujon - 3 kockice, od povrća, rastvoren u oko 1, 5 l vrele vode
  • paradajz - 3 komada, oljuštene i isečene na kockcie
  • začini - majčina dušica, aleva paprika, ruzmarin
  • so
  • biber
  • peršun - 1/4 veze, sitno iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje u šerpi sa debelim dnom na umerenoj vatri.

Propržite luk, šargarepu, celer, zelenu papriku i beli luk, pospite sa malo soli i dinstajte 7-8 minuta. Dodajte tikvice, isečene na male komade i dinstajte još 5-6 minuta.

Nakon što se proprže i tikvice, dodajte paradajz, isečen na kockice i ljutu papriku. Nakon još nekoliko minuta dodajte vreo bujon.

Dodajte još bujona ili vode ako procenite. Ostavite supu da se krčka, pokrijte poklopcem i kuvajte na tihoj vatri oko 35-40 minuta, mešajte s vremena na vreme.

Pospite začinima po ukusu, solju i biberom.

Možete servirati supu od tikvica toplu ili hladnu, obilno posutu peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar