Način pripreme
Spanać se očisti od drški i opere se veoma dobro.
Luk se očisti, opere i iseče na sitno. Stavlja se u duboki tanjir sa zagrejanim gijem.
Nakon što se blago zaprži, dodaje se spanać i poklapa se poklopcem. Dinsta se 10 minuta, nakon čega se ocedi na rešetkastom poklopcu.
Prezle od badema se spremaju od sirovih badema, koji se samelju u secku na veličinu mrvica hlebnih prezli.
Nakon što se spanać ocedi, stavlja se u posudu i dodaju se jaja, sir, koji je namrvljen na sitno i prezle od badema. Promeša se veoma dobro i ostavlja se u frižideru dva sata.
Narendan parmezan se promeša sa jajima i ostavlja se dva sata u frižideru.
Ćuftice od spanaća se prže tako što se uzima smesa i uvalja se u smesu za pohovanje. Prži se u zagrejanom giju.
Keto ćuftice se serviraju sa ukusnim mlečnim sosom, koji se sprema od kiselog mleka, majoneza, sitno isečenog belog luka (samo beli deo) i soli, umućenih ručnim mikserom.
Pri serviranju sočnih ćuftica od povrća dodaju se i masline.
Dobijaju se veoma ukusne keto ćuftice od spanaća!