Način pripreme
Isecite tikvice na pola, pri čemu svaku polovinu isečete po dužini na štapiće. Stavljate ih u duboku posudu, sipate malo ulja, beli luk u prahi, so, biber, alevu papriku i dobro ih zamesite.
Kada imam vremena, ostavljam ih u frižideru da upiju začine. Zagrevam rernu na 200 stepeni.
U posudu za pečenje stavljam papir za pečenje, blago namažem.
U posudi mutim onoliko jaja, koliko sam tikvica isekla. Obično pravim tri i uvek ostaju (dvoje nas je).
Uvaljate prvo tikvice u brašno, posle u umućena jaja i na kraju u prezle ili kukuruzno brašno. Poređate ih u posudu za pečenje i pečete oko 40 minuta, dok ne dobiju zlatastu boju i blagu preplanulost.
Sos uz njih spremam od kašičice senfa, kašike laganog majoneza i 4 kašike kiselog mleka. Dodajem stino isečen beli luk, malo soli, biber i dobro promešam. Veliki sam ljubitelj divljeg luka i ako imam pri ruci, stavljam i malo njega - daje veoma prijatan ukus.
To je - brzo, jednostavno i ukusno!