Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Cik-cak krofne

Cik-cak krofne

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Cik-cak krofne
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Drugačije i ukusne krofne - naš izazov kome je teško odloleti"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 5 g
  • brašno - 400 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute žičanom mutilicom zajedno sa šećerom.

U njih se dodaju mleko i brašno, tako što se ređaju.

Na kraju se dodaje so.

Smesa treba da bude gušća od one za palačinke.

Gotova smesa se stavlja u špric sa okruglim nastavkom.

Krofne treba da se prže u ulju, zagrejanom na srednju temperaturu.

Testo se našprica cik-cak u zagrejano ulje.

Krofne se okreću kad se zarumene.

Izvade sa na kuhinjski ubrus.

Krofne cik-cak se serviraju sa sirom, medom ili omiljenim slatkom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: