Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ukusne ćuftice sa belim sosom

Ukusne ćuftice sa belim sosom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Ukusne ćuftice sa belim sosom
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ukusne ćuftice sa belim sosom - nestrpljivi smo da probamo ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • hleb - 1 kriška, star
  • luk - 1 glavica
  • jaje - 1 komad
  • biber
  • pirinač - 1 šolja
  • za sos
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk
  • peršun - 3 struka
  • maslac - 40 g
  • brašno - 2 kašika
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 300 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se promeša sa sitno isečenim lukom, natopljenom i od vode isceđenom kriškom hleba, biberom i pirinčem.

Oforme se male ćuftice koje se uvaljaju u brašno.

U litar i po vode se dodaju luk i šargarepa, isečeni, celer i peršun. Posoli se. Povrće se kuva dok napola ne omekša.

Ubacuju se ćuftice i kuvaju se 20-25 minuta.

Izvade se iz bujona.

Povrće se takođe izvadi. Pasira se i ponovo se vraća u tečnost.

U šerpi se istopi maslac. Dodaje se brašno i nakon što se ispržilo razredi se bujonom.

Jaja se mute žičanom mutilicom i u njih se dodaje mleko.

Smesa od mleka i jaja se dodaje u bujon.

Nakon što sos provri, dodaju se ćuftice.

Ćuftice u sosu se ostavljaju na ringli samo da provru i sklanjaju se.

Ukusne ćufice sa belim sosom se serviraju posute sitno isečenim peršunom.

Prjatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: