Način pripreme
Mleveno meso se promeša sa sitno isečenim lukom, natopljenom i od vode isceđenom kriškom hleba, biberom i pirinčem.
Oforme se male ćuftice koje se uvaljaju u brašno.
U litar i po vode se dodaju luk i šargarepa, isečeni, celer i peršun. Posoli se. Povrće se kuva dok napola ne omekša.
Ubacuju se ćuftice i kuvaju se 20-25 minuta.
Izvade se iz bujona.
Povrće se takođe izvadi. Pasira se i ponovo se vraća u tečnost.
U šerpi se istopi maslac. Dodaje se brašno i nakon što se ispržilo razredi se bujonom.
Jaja se mute žičanom mutilicom i u njih se dodaje mleko.
Smesa od mleka i jaja se dodaje u bujon.
Nakon što sos provri, dodaju se ćuftice.
Ćuftice u sosu se ostavljaju na ringli samo da provru i sklanjaju se.
Ukusne ćufice sa belim sosom se serviraju posute sitno isečenim peršunom.
Prjatno!