Način pripreme
Očistimo četiri kajsije od koštica i pasiramo ih.
Dodajemo ulje, koru limuna, prašak za pecivo, sirup od agave i sojino mleko i promešamo.
Na kraju dodajemo brašno u porcijama, dok postepeno mešamo.
Raspoređujemo smesu i dve jednake okrugle posude za pečenje koje smo prethodno postavili papirom za pečenje.
Pečemo oko 30 minuta na 180 stepeni.
Ostavljamo kore da se ohlade i sklanjamo papir.
Za krem pomešamo soja jogurt sa sirupom od agave i vanile.
Isečemo kajsije na mnogo sitne parčiće i dodajemo ih.
Stavljamo prvu koru u široki tanjir i namažemo je sa pola jogurt krema.
Odozgo stavljamo drugu koru i mažemo preostalim kremom. Ukrašavamo kriškama kajsija po pariferiji vegan torte i sa strane posipamo kokosovim brašnom.
Ostavljamo sočnu vegan tortu sa kajsijama 1-2 sata u frižideru da se stegne i nakon toga je spremna za jelo.