Način pripreme
Prvo počinjemo sa pripremom bademove kore. Stavljate sve sastojke za osnovu od badema u posud i dobro promešate.
Stavljate osnovu u posudu za pečenje pite. Rasporedite ravnomerno smesu od badema obrnutom stranom kašike ili pomoću pergamentnog papira i zaravnate.
Pečete na 180 stepeni 10 minuta ili dok ne postane zlatasto.
Sledi spremanje nadeva sa šumskim voćem.
Stavljate sve sastojke u posudu (osim voća), mešate dok se ne pomešaju. Pomoću blendera možete da ih pomešate dobro.
Možete takođe da koristite i ručni mikser.
Sipajte nadev čizkejka preko zapečene osnove. Dodajte šumsko voće, promešajte pažljvo nadev. Pecite čizkejk na 180 stepeni 20 minuta ili dok ne bude gotov u sredini. Probodite viljuškom sredinu da testirate.
Vreme je za spremanje pirea od maline. Stavite u malu šerpu maline i zaslađivač. Kuvajte oko 3 minuta na slaboj vatri i izgnječite dobro maline viljuškom. Sklonite sa strane i sačekajte da se ohladi malo pre nego što ga sipate preko ispečenog čizkejka.
Ovaj neverovatan keto čizkejk sa šumskim voćem je stvoren skoro slučajno, ali je zaista mnogo ukusan.
Servirajte čizkejk uz dodatak pirea od malina.