Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Dvobojni kolač bez glutena

Dvobojni kolač bez glutena

Dvobojni kolač bez glutena
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Zasladite se našim dvobojnim kolačem bez glutena"

Potrebni sastojci

  • brašno brz glutena - 2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • gazirano piće - 1 šolja, po izboru
  • kisela pavlaka - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kapljice, tečna
  • kora limuna - 1/2 kašičice, izrendana
  • esencija citrusa - 2 kapljice
  • kakao - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajemo gazirano piće, prašak za pecivo, ulje, vanilu, esenciju citrusa, koru limuna, pavlaku, promešamo.

Sipamo brašno i mešamo dok ne postane homogeno.

Odvojimo 4 supene kašike od smese i umesimo sa kakaom.

Nauljimo kalup za kolač i sipamo polovinu od bele smese. Po njoj kašikom rasporedimo smeđu smesu i prekrivamo ostatkom bele smese.

Pečemo kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 80 stepeni 40 minuta.

Ostavljamo ispečeni kolač da se ohladi lagano i okrećemo ga na tanjir.

Posipamo s malo šećera u prahu.

Naš dvobojni kolač bez glutena je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: