Posni galet

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Posni galet
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Posni galet, koga smo nazvali - Čaroban, eto onako"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • voda - 120 ml
  • so - prstohvat
  • ulje - 5 supenih kašika
  • šećer - prstohvat
  • prašak za pecivo - prstohvat (po želji)
  • trešnje - 150 g
  • breskve - 2 komada
  • liker od trešanja - 2 supene kašike
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa prstohvatom soli i prstohvatom praška za pecivo. Pražak za pecivo je po želji, testo bude dobro i bez njega.

Dodajte prstohvat šećera. 5 supenih kašika ulja i vode. Zamesite meko testo.

Ostavite da stoji na sobnoj temperaturi na 30 minuta.

Očistite trešnje od koštica i prelijte sa 2 supene kašike likera od trešanja.

Pospite braon šećerom. Isecite breskve na kriške.

Opušteno testo za paj razvijte na krug debljine 3-4 mm. Kao što sam gore rekla, testo je mnogo savitljivo i prijatno za rad.

U sredinu razvučenog testa stavite trešnje.

Pored njih poređajte kriške bresaka. Savijte testo na lepe talase.

Pospite smeđim šećerom u voćem.

Pecite slatki paj na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 35-50 minuta.

Ostavite posni galet na rešetku da se ohladi.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: