Posni galet

03/08/2020
"Posni galet, koga smo nazvali - Čaroban, eto onako "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano445
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • voda - 120 ml
  • so - prstohvat
  • ulje - 5 supenih kašika
  • šećer - prstohvat
  • prašak za pecivo - prstohvat (po želji)
  • trešnje - 150 g
  • breskve - 2 komada
  • liker od trešanja - 2 supene kašike
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa prstohvatom soli i prstohvatom praška za pecivo. Pražak za pecivo je po želji, testo bude dobro i bez njega.

Dodajte prstohvat šećera. 5 supenih kašika ulja i vode. Zamesite meko testo.

Ostavite da stoji na sobnoj temperaturi na 30 minuta.

Očistite trešnje od koštica i prelijte sa 2 supene kašike likera od trešanja.

Pospite braon šećerom. Isecite breskve na kriške.

Opušteno testo za paj razvijte na krug debljine 3-4 mm. Kao što sam gore rekla, testo je mnogo savitljivo i prijatno za rad.

U sredinu razvučenog testa stavite trešnje.

Pored njih poređajte kriške bresaka. Savijte testo na lepe talase.

Pospite smeđim šećerom u voćem.

Pecite slatki paj na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 35-50 minuta.

Ostavite posni galet na rešetku da se ohladi.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar