Način pripreme
Prosejte brašno sa prstohvatom soli i prstohvatom praška za pecivo. Pražak za pecivo je po želji, testo bude dobro i bez njega.
Dodajte prstohvat šećera. 5 supenih kašika ulja i vode. Zamesite meko testo.
Ostavite da stoji na sobnoj temperaturi na 30 minuta.
Očistite trešnje od koštica i prelijte sa 2 supene kašike likera od trešanja.
Pospite braon šećerom. Isecite breskve na kriške.
Opušteno testo za paj razvijte na krug debljine 3-4 mm. Kao što sam gore rekla, testo je mnogo savitljivo i prijatno za rad.
U sredinu razvučenog testa stavite trešnje.
Pored njih poređajte kriške bresaka. Savijte testo na lepe talase.
Pospite smeđim šećerom u voćem.
Pecite slatki paj na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 35-50 minuta.
Ostavite posni galet na rešetku da se ohladi.
Neka vam je slatko!