Način pripreme
U dublju posudu usuti šlag krem, postepeno dodavati gaziranu mineralnu vodu i umutiti mikserom. Dodati kiselu pavlaku i sve lepo umutiti mikserom.
Smesu podeliti na tri dela - u jedan deo dodati mleveni keks i izmešati špatulom. U drugi deo umešati seckani jafa keks i izmešati šlatulom, a u treći deo dodati eurokrem i umutiti mikserom.
Obruč staviti na tacnu i rasporediti deo sa keksom. Preko naneti deo sa jafa keksom. Završiti delom u kome je eurokrem.
Poravnati i ostaviti u zamrzivač na sat vremena.
Tortu izvaditi iz zamrzivača i ukloniti obruč.
Šlag penu umutiti po uputstvu sa kesice i naneti na gornji deo torte.
Tortu lenja žena seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Savet: Umesto jafa keksa možete koristiti neko voće (maline, višnje, jagode).
Prijatno!