Lenja sarma

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
167151362861
Lenja sarma
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
17/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Mnogo lakše za pripremu, a isto tako ukusne kao klasična sarma"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • mleveno meso - 500 g
  • suva rebra - 300 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - glavica, manja
  • lovorov list - 1 kom.
  • ulje - da pokrije dno šerpe
  • aleva paprika - 1 s.k.
  • univerzalni suvi začin - 1 s.k.
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus ocediti od rasola. Ako je previše kiseo, ostaviti ga preko noći u posudi sa hladnom vodom. Naseckati, ali ne previše sitno kao za salatu već na komade širine oko 1 cm.

Ulje zagrejati i dodati sitno seckan luk. Pržiti dok ne postane staklast, pa dodati mleveno meso, suvi začin i promešati da se meso lepo usitni.

Meso pržiti oko 10 minuta uz povremeno mešanje, pa dodati pirinač koji je prethodno opran i oceđen. Dodati alevu papriku, pržiti još malo, pa dodati isečen kupus, lovorov list, rebra i naliti vodom da ogrezne.

Peći lenju sarmu u poklopljenoj posudi u zagrejanoj rerni oko 45-60 minuta. Pred kraj pečenja otklopiti da se lenja sarma malo zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Pronaći ovu sarmu jer je teško naći glavice. Ja mislim da će ukus biti isti pogotovo ako se dobro začeće.
08.03.2023 11:04