Torta Lenja žena

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Torta Lenja žena9 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
110 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
20
"Mrzi vas da pravite tortu, a volite da je jedete? Pravi recept za vas!"

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • šlag krem sa ukusom slatke pavlake - 500 g
  • gazirana mineralna voda - 600 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • keks - 300 g
  • jafa keks - 200 g
  • eurokrem - 200 g
  • Za filovanje
  • šlag pena - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu usuti šlag krem, postepeno dodavati gaziranu mineralnu vodu i umutiti mikserom. Dodati kiselu pavlaku i sve lepo umutiti mikserom.

Smesu podeliti na tri dela - u jedan deo dodati mleveni keks i izmešati špatulom. U drugi deo umešati seckani jafa keks i izmešati šlatulom, a u treći deo dodati eurokrem i umutiti mikserom.

Obruč staviti na tacnu i rasporediti deo sa keksom. Preko naneti deo sa jafa keksom. Završiti delom u kome je eurokrem.

Poravnati i ostaviti u zamrzivač na sat vremena.

Tortu izvaditi iz zamrzivača i ukloniti obruč.

Šlag penu umutiti po uputstvu sa kesice i naneti na gornji deo torte.

Tortu lenja žena seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Savet: Umesto jafa keksa možete koristiti neko voće (maline, višnje, jagode).

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: