Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjska kolenica sa svežim kupusom u đuvečari

Svinjska kolenica sa svežim kupusom u đuvečari

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Svinjska kolenica sa svežim kupusom u đuvečari
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
17/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
4
"Kolenica sa svežim kupusom - šta nam ostaje, osim da uživamo"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, bez kože
  • biber - po ukusu, mleven
  • kumin - po ukusu, mleven
  • sveži kupus - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz pire - 3 - 4 supene kašike
  • peršun - 0, 5 veze
  • celer - 0, 5 veze
  • piment - 3 - 4 zrna
  • ulje - 1/3 šolje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite kolenicu, dobro je natrljajte prethodno pomešanim biberom i kuminom.

U šerpu sipajte malo ulja i ugrejte, stavite kolenicu da se prži sa svih strana dok ne dobije lepu braon boju.

Izvadite gotovu kolenicu i ostavite na tanjir. Isecite kupus sitno, pospite solju i rukama dobro izgnječite.

U istoj masnoći propržite sitno iseckan luk i šargarepu, isečene na kockice, pržite kratko i dodajte kupu, ostavite da se dinsta oko 10 minuta.

Sklonite šerpu sa vatre i dodajte sitno iseckan beli luk, peršun i celer. Dodajte paradajz pire, zrna pimenta i sipajte ulje, dobro promešajte.

U đuvečaru sipajte 1 prst kupusa na dno i rasporedite ravnomerno. Stavite kolenicu u sredinu đuvečare, a sa strane popunite kupusom.

Sipajte 2 šolje tople vode i poklopite đuvečaru, stavite u hladnu rernu. Uključite rernu na 200 stepeni i pecite oko 2 sata dok meso ne bude gotovo.

Svinjska kolenica sa svežim kupusom u đuvečari je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: