Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjska kolenica sa svežim kupusom u vatrostalnoj posudi

Svinjska kolenica sa svežim kupusom u vatrostalnoj posudi

StanislavN.StanislavN.
Početnik
352
Svinjska kolenica sa svežim kupusom u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Anonymous
1 / 3
30/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
4
"Pojedite slatku svinjsku kolenicu sa svežim kupusom u vatrostalnoj posudi uz čašu crnog vina."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica sa kostima - 900 g
  • sveži kupus - 500 g
  • konzervirani paradajz - 400 g
  • voda - 100 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber u zrnu - 8 komada
  • lovorov list - 5 listova
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus isecite na male komadiće i posolite i utrljajte ga sa 1 kašikom soli. Sipajte u vatrostalnu posudu i dodajte paradajz iz konzerve, vodu, 1 kašičicu soli, 1 kašičicu aleve paprika, crni biber, lovorov list i 2 kašike ulja i promešati.

U posudi premažite kolenicu uljem i pospite je alevom paprikom - 1 kašičica sa svih strana, pa prebacite u posudu pored kupusa.

Pecite svinjsko meso sa kupusom na 200 stepeni 1 sat pod folijom i poklopcem.

1, 3 sata samo ispod poklopca, okretanje kolenice na 45 minuta da se ravnomerno peče, na 30 minuta na 150 stepeni bez poklopca.

Pojedite slatku svinjsku kolenicu sa svežim kupusom u vatrostalnoj posudi uz čašu crnog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: