Klasični posni brusketi

17/08/2020
"Posni klasični brusketi koje serviramo sa zadovoljstvom zbog reakcije gostiju"
Priprema5 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno15 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano889
  • Pregledi tokom meseca201
  • Pregledi tokom sedmice33
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu ovih ukusnih brusketa - možemo koristiti duguljasti hleb /francuski hleb ili u ovom slučaju - domaći mini integralni, duguljasti hleb (po želji sa semenkama).

Isečemo ga na male kriške - ni tanke, ni mnogo široke.

Poređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo namažemo maslinovim uljem (ili nerafinisanim suncokretovim uljem) uz pomoć silikonske četke.

Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta dok ne dobiju zlatnu koricu. Nakon što ih izvadimo iz rerne, dok su još topli namažemo odozgo (gde smo mazali maslinovim uljem) sa 1-2 čena belog luka (oljuštena i isečena na dva dela).

Na taj način dajemo integralnom hlebu neverovatan miris i ukus belog luka.

Dok se kriške peku, oljuštimo i isečemo 3-4 srednja paradajza na kockice. Promešamo sa svežim listićima bosiljka, takođe iseckanim.

Rasporedimo smesu na pečene kriške i posipamo himalajskom solju.

Po želji ukrašavamo celim svežim listovima bosiljka. Serviramo sveže i hrskave odmah - aromatični, posni klasični brusketi su veoma ukusni!

Veoma ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar