Način pripreme
U emajliranoj posudi spremamo marinadu, tako što pomešamo sirće sa solju i mešamo dok se ne istopi.
Paprike ribice operemo i sklanjamo im drške. Oštrim nožem ih rascepimo blago sa jedne strane.
Stavljamo ih u posudu za pečenje, tako što ih raspoređujemo po njenom dnu. Rerna je uključena na 220 stepeni i stavljamo posudu da zapečemo ljute papričice.
Nakon što se probuši omotač paprike, izvadimo ih i stavljamo u toplu marinadu.
Šargarepe očistimo i narendamo na rende. Stavljamo ih u posudu, tako što im dodajemo na sitno isečen peršun i mirođiju.
Očišćene čenove belog luka sečemo na sitno i pomešamo ih sa preostalim sastojcima.
U dve velike tegle ređamo redom začine i papriku.
Skroz odozgo stavljamo venac od uvijenih grančica višnje, usaglašen sa prečnikom otvora tegle.
Prelivamo ih marinadom i zatvaramo dobro pečene paprike ribice u teglu.
Držimo na hladnom. Ako želite da konzumirate do proleća marinirane ljute paprike zatvorite ih dobro i sterilišite 5 minuta od kad voda provri.