Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pečene paprike»Pečene paprike ribice u tegli

Pečene paprike ribice u tegli

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301533k
Pečene paprike ribice u tegli
Fotografije: AneliaStefanova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Nikada ne možeš da imaš previše teglica sa pikantnim pečenim paprikama ribicama"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 2 kg, ribice
  • jabukovo sirće - 800 ml
  • so - 6 kašika
  • biljna masnoća - 1 1/2 šolja
  • šargarepa - 200 g
  • peršun - 5 vezica
  • mirođija - 2 vezice
  • beli luk - 5 glavica
  • grančice višnje
* merne jedinice

Način pripreme

U emajliranoj posudi spremamo marinadu, tako što pomešamo sirće sa solju i mešamo dok se ne istopi.

Paprike ribice operemo i sklanjamo im drške. Oštrim nožem ih rascepimo blago sa jedne strane.

Stavljamo ih u posudu za pečenje, tako što ih raspoređujemo po njenom dnu. Rerna je uključena na 220 stepeni i stavljamo posudu da zapečemo ljute papričice.

Nakon što se probuši omotač paprike, izvadimo ih i stavljamo u toplu marinadu.

Šargarepe očistimo i narendamo na rende. Stavljamo ih u posudu, tako što im dodajemo na sitno isečen peršun i mirođiju.

Očišćene čenove belog luka sečemo na sitno i pomešamo ih sa preostalim sastojcima.

U dve velike tegle ređamo redom začine i papriku.

Skroz odozgo stavljamo venac od uvijenih grančica višnje, usaglašen sa prečnikom otvora tegle.

Prelivamo ih marinadom i zatvaramo dobro pečene paprike ribice u teglu.

Držimo na hladnom. Ako želite da konzumirate do proleća marinirane ljute paprike zatvorite ih dobro i sterilišite 5 minuta od kad voda provri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: