Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Ražnjići»Ražnjići sa limunom na grčki način

Ražnjići sa limunom na grčki način

Ražnjići sa limunom na grčki način
Fotografije: Kristian Aleksandrov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Preporučujemo vam pileće ražnjiće od limuna kojima će se svi kod kuće obradovati"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • sok od limuna - 3 kašike
  • uzo - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • origano - 1 prstohat
  • đumbir - 1 prstohvat, sušeni
  • biber - 2 prstohvata, mleveni
  • kari - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo sok od limuna, so, kari, uzo, maslinovo ulje, biber, origano, đumbir i beli luk. Promešamo dobro.

Sečemo pileći file na male parčiće i sipamo ga u smesu. Promešam i pokrivamo folijom.

Stavljamo u frižider tokom jedne noći.

Nanižemo meso na ražnjiće i pečemo pileće ražnjiće na roštilju dok ne budu gotovi.

Serviramo ražnjiće sa limunom na grčki način sa garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: