Način pripreme
Krompir se oljušti, iseče se i skuva se dok ne omekša. Kad se je oceđen izgnječi se u pire i blago se prohladi.
Dodaje se jedno žumance u mleveno meso i začinjava se biberom, peršunom i čubrom. U posudu mlevenog mesa ne dodajem so, ima dovoljno.
Mokrim rukama se oblikuju kroketi dužine 8 cm i ostavljaju se u zamrzivač 20-30 minuta da se mleveno meso stegne.
Muti se jedno jaje u posudu, sipa se u tanjir brašno, a u drugi tanjir - prezle.
Zagreca se ulje u tiganju. Kroketi sa mlevenim mesom se prvo umaču u brašno, posle u jaja i uvaljaju se u prezle.
Kroketi sa mlevenim mesom i krompirom se prže sa obe strane dok ne postanu zlatasti na umerenoj vatri.
Serviraju se sa odgovarajućom sezonskom salatom ili jednostavno sa povrćem.
Prijatno!