Način pripreme
Skuvajte krompir za 20 minuta u posoljenoj vodi, oljuštite i izgnječite u pire, dodajte kašiku maslaca i posolite po ukusu, promešajte.
Oljuštite i isecite tikvice na duge trake, posolite i ostavite 30 minuta tako.
Za to vreme u malo ulja zapržite isečen luk dok ne omekša, dodajte mleveno meso i zapržite oko 5 minuta. Dodajte oljušten i pasiran paradajz kuvajte dok tečnost ne ispari. Pospite biberom po ukusu, dodajte čubar i alevu papriku i sklonite jelo s ringle.
Zapecite tikvice na gril tiganju sa obe strane.
U posudu za pečenje namazanu sa malo ulja, poređajte red tikvica, polovinu krompira, svo zaprženo mleveno meso, red tikvica i preostalu polovinu krompira.
Umutite jaja i dodajte narendan kačkavalj, promešajte i prelijte jelo smesom ravnomerno.
Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije zlatastu koricu.