Ćuftice od piletine i tikvica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
785
904
04/09/2020
"Sočne mesnate ćuftice - nedostaje im samo jedno hladno pivo i sreća će biti potpuna"
Priprema45 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno65 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano252
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvicu operite i narendajte

Stavite je u veliku posudu. Sameljite pileće meso u mleveno meso. Isecite luk, beli luk, peršun i mirođiju na sitno. Dodajte u posudu.

Natopite krišku hleba u svežem mleku. Stavite preostale začine i sastojke.

Zamesite mleveno meso za ćuftice. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Izvadite, oblikujte ćuftice sa tikvicama, uvaljajte u brašno i ispržite na srednjoj ringli sa obe strane. Izvadite na kuhijjski ubrus.

Napravite sos od belog luka, stavljajući kiselo mleko, majonez i krem sir u posudu. Izgnječite beli luk presom za beli luk. Dodajte so, mirođiju na sitno i luk u prahu. Promešajte žicom.

Servirajte ćuftice od piletine i tikvica sa sosom od belog luka u odgovarajućem tanjiru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar