Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Domaća ljutenica bez sterilizacije

Domaća ljutenica bez sterilizacije

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Domaća ljutenica bez sterilizacije4 / 4
07/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
7
"Ideja za popodnevnu zanimaciju - domaća ljutenica bez sterilizacije"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 kg
  • paprike - 2 kg, crvene
  • šaragrepa - 2 kg
  • ulje - 1 šolja
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • sirće - 5 kašika
  • so - 3 kašike
  • beli luk - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Šolja je zapremine 240 ml.

Operemo paradajz, isečemo ga na ne mnogo krupno.

Stavljamo ga u šerpu i dodajemo ulje, šećer, sirće i so. Stavljamo ih na vatru i ostavljamo da vri 20 minuta.

Paprike ispečemo, oljuštimo i takođe isečemo i kuvamo zajedno još 20 minuta.

Šargarepe očistimo isečemo na kolutove, stavljamo u posudu i kuvamo dok ne budu gotove.

Nakon što prođe 40 minuta i paradajz i paprika su gotovi, dodajemo im i šargarepa.

Promešamo, dodajemo po ukusu biber, beli luk i peršun.

Dok je još vruća sipamo ljutenicu u tegle, zatvaramo, uvijamo dobro i ostavljamo da stoji tako dok se ne ohladi.

Na taj način poklopci će se dobro zatvoriti i neće biti potrebe za sterilizacijom.

Domaća ljutenica bez sterilizacije je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Pa od cega ce biti ljuto kada nema ljutih papricica?
22.10.2021 15:58