Lagana torta sa španskim kremom sa rumom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
14/09/2020
"Predivna domaća torta sa španskim kremom - očaravajuća "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca118
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Mala patišpanj kora
  • jaja - 3 komada, odvojena belanca od žumanaca
  • brašno - 90 g
  • šećer - 90 g
  • ulje - 30 g
  • mleko - 30 g
  • Španski krem sa rumom
  • punomasno mleko - 450 g
  • rum - 50 g
  • žumanca - 60 g
  • kukuruzni skrob - 45 g
  • šećer - 120 g
  • so - do 1 prstohvat
  • kora limuna - od 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema krema: Da biste spremili krem sa rumom, prvo sipajte mleko u duboku posudu, dodajte koru limuna i ostavite da provri, na slaboj vatri, mešajući s vremena na vreme.

U međuvremenu sipajte žumanca u drugu posudu, dodajte šećer, umutite mutilicom i dodajte kukuruzni skrob. Mešajte mutilicom, dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.

Dodajte so, promešajte ponovo i odmah nakon što mleko počne da kipi sklonite koru limuna i sipajte ga lagano u smesu od žumanca dok nastavljate da mešate.

Nakon što ste zagrejali svo mleko, dodajte rum i nastavite da mešate dok se ne zgusne. Oduzeće nekoliko minuta. U trenutu kada je krem gotov, prebacite ga u posudu.

Da biste smanjili brzo temperaturu krema stavite posudu u drugu posudu sa vodom i ledom mešajući neprestano.

Pokrijte najlon folijom i ostavite u frižideru dok ne bude vreme za mazanje krema na tortu.

Pre nego što ga stavite na tortu ili ga iskoristite, preporučujem vam da ga blago umutite mutilicom. Po želji možete da začinite krem korom pomorandže ili cimetom!

Mala patišpanj kora: Zagrejte rernu do 200 stepeni. Namažite i posudu za pečenje maslacem i brašnom.

Odvojite balanca od žumanaca.

Otvorite mahunu vanile i dodajte semenke u žumanca. Ako nemate mahunu vanile korisite tečnu vanilu.

Umutite balanca granuliranim šećerom dok ne postanu tvrda pomoću miksera ili električne mutilice.

Dodajte žumanca, blago umućena sa semenkama vanile, nastavljajuću da radite mikserom (ili elektirčnom mutilicom).

Na kraju dodajte prosejano brašno i nastavite da mutite dok smesa ne postane honogena.

Sipajte testo u posudu za pečenje.

Smanjite temperaturu rerne na 180 stepeni, stavite tortu u rernu i pecite oko 30 minuta.

Nakon što se ispeče, izvadite tortu iz rerne i ostavite je da se ohladi.

Isecite koru sa vanilom po dužini i napunite je kremom. Dodajte voće i koštunjavo voće po vašem izboru i ukrastite!

Lagana tortica sa španskim kremom sa rumom je gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar