Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Pipci od hobotnice na tiganju

Pipci od hobotnice na tiganju

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64617150
Pipci od hobotnice na tiganju1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
1
"Šta kažete na to da danas učinite meni raznovrsnijim pipcima od hobotnice spremljenim na tiganju"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 1 komad
  • soda bikarbona - 1 kašika
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • limun - 2 komada
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • origano - iseckan, svež, može i 1 kašičica sušeni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Nakon što očistite i sklonite kožu hobotnice, stavite vodu u šerpu da provri i dodajte je zajedno sa sodom za hleb. Kuvajte hobotnicu oko 20 minuta.

Za to vreme spremite dresing od iseckanog belog luka na sitno, maslinovog ulja, iseckanog origana, isceđenog soka od limuna.

Isecite pipke skuvane hobotnice, prelijte dresingom, pokrijte posudu i ostavite da se marinira jedan sat.

Začinjeni pipci hobotnice se zapeku na običnom ili gril tiganju oko 10 minuta.

Prebacite pipke u tanjir, prelijte ih isceđenim sokom od preostale polovine limuna i servirajte sa kriškama druge polovine citrusa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: