Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Prženi pipci od hobotnice

Prženi pipci od hobotnice

IvvIvv
Šegrt
233708
Prženi pipci od hobotnice
Fotografije: Ivv
1 / 2
30/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Koliko smo belog vina popili sa ovim pipcima, sramota nas je da priznamo"

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • limun - 1 komad
  • ulje - 4 supene kašike
  • origano - ili drugi začini po izboru
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite hobotnicu tako što joj skinete kožu. Kuvajte je oko 30 minuta.

Za to vreme pripremite dresing od ulja, sitno iseckanog (ili pasiranog) belog luka, soli, bibera, polovinu isceđenog limuna i origana (začini po izboru).

Izvadite kuvanu hobotnicu i isecite joj pipke, prelijte dresingom i ostavite da se marinuje oko 60-90 minuta, posudu pokrijte folijom.

Začinjene pipke pržite (pecite) na običnom tiganju ili na gril tiganju (ja sma napravila na gril tiganju) oko 10-15 minuta.

Gotove pipke stavite na tanjir, prelijte ih preostalom polovinom limuna i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: