Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Grašak sa mlevenim mesom

Grašak sa mlevenim mesom

Grašak sa mlevenim mesom
Fotografije: Kiril Mihailov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Pitate se šta da spremite na brzaka, a odogovor vam je pravo ispred očiju"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • grašak - 2 tegle
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz - 1/2 pakovanja, isečen
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so
  • biber
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju se izdinsta luk dok ne postane zlatast. Dodaje se mleveno meso i ono se zaprži.

Nakon toga se dodaje kašika brašna i na kraju aleva paprika. Dodaju se dve tegle graška. Promeša se i ostavlja se da vri na srednje jakoj ringli oko 30 minuta.

Nakon toga se dodaje na sitno isečen paradajz. Začinjava se solju, prstohvatom šećera i biberom.

Vri još 10-15 minuta. Može da se doda i peršun isečen na sitno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: