Način pripreme
U posudi sa toplom vodom rastvorimo kvasac, 1 supenu kašiku šećera i kašiku brašna. Smesu ostavljamo 10-15 minuta dok ne nadođe.
Za to vreme u drugu veću posudu stavljamo 3 šolje prethodno prosejanog brašna. Pravimo udubljenje i u sredinu sipamo smesu sa kvacem, ugrejano mleko i ulje. Dodajemo i šećer, a so u brašno.
U početku polako mešamo kašikom, a nakon toga ručno dok ne dobijemo meko i elastično testo, postepeno dodajemo preostalo brašno. Gotovo testo delimo na dva jednaka dela.
Svaki deo razvučemo tanko /4 mm/ u oblik pravougaonika. Oštrim nožem sečemo oštre trouglove sa osnovom 5 cm. Uvijamo kiflice, počinjemo od osnove.
Uvijene kiflice ređamo u pleh /28-30 cm/, obložen papirom za pečenje. Pogaču porkivamo krpom i ostavljamo 30-40 minuta na toplom.
Nakon toga mažemo žumancem, umućenim sa malo svežeg mleka.
Pečemo na 180 stepeni na donjem grejaču sa ventilatorom. U sredini pečenja uključujemo i gornji grejač. Pečemo dok ne dobije zlatnu boju.