Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Crvena paprika u tegli

Crvena paprika u tegli

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Crvena paprika u tegli
Fotografije: Lenka
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
80 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
1
"Svaka paprika koja nije ispečena i stavljena u tegle, može se računati kao uzalud potrošena!"

Potrebni sastojci

  • paprika - 5 kg, crvene
  • beli luk - 2 glavice
  • šargarepa - 4 komada
  • so - 50 g
  • sirće - 100 ml
  • ulje - 175 ml
  • šećer - 75 g
  • peršun - 1 veza
  • biber
  • piment
  • aspirin - 5 tableta
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite paprike od semenki. Ispecite ih i oljuštite. Složite ih u veliku šerpu i sipajte preko njih unapred pripremljenu marinadu od ulja, sirćeta, šećera, soli, bibera i pimenta.

U paprike dodajte isečenu šargarepu na kolutove i beli luk. Sve dobro izmešajte i ostavite posudu u frižideru 3 sata. Izvadite paprike iz posude, ali ne izbacujte marinadu. Napunite velike tegle na čije ste dno prethodno stavili aspirin i nekoliko zrna bibera i aleve paprike.

Rasporedite papriku u redove i dodajte beli luk i šargarepu između slojeva. Po završetku, teglu napunite preostalom marinadom. Stavite peršun na vrh i zatvorite poklopcem. Čuvati na hladnom i hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: