Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Jednostavni ekleri sa kremom

Jednostavni ekleri sa kremom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Jednostavni ekleri sa kremom2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ako je reč o eklerima, mi smo pravi specijalisti... u njihovom jedenju"

Potrebni sastojci

  • voda - 220 ml
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - 125 g, ili margarin
  • jaja - 4 komada
  • za krem
  • šećer - 400 g
  • sveže mleko - 800 ml
  • skrob - 4 kašike
  • brašno - 7 kašika
  • jaja - 4 žumanca
* merne jedinice

Način pripreme

Voda se stavlja da provri sa solju, dodaje se brašno i kuva se dok ne počne da se odlepljuje od zidova i postepeno se dodaju jaja jedno po jedno.

Dobijeno testo se našprica u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeno dok ne bude gotovo.

Izvade se ekleri u ostavljaju se da se ohlade, za to vreme se sprema krem za eklere.

Šećer se rastvara u svežem mleku, pri čemi se odvaja malo mleka u kome se rastvaraju skrob i brašno. Stavlja se da provri i kuva se dok se ne zgusne na tohoj vatri. Krem se sklanja sa ringle, ostavlja se da se ohladi i postepeno se dodaju žumanca.

Ekleri se našpricaju dobijenim kremom, po želji se dekorišu tečnom čokoladom i/ili šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: