bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni ceo patlidžan iz rerne

Punjeni ceo patlidžan iz rerne

Ivi  VaccaIvi Vacca
Početnik
477111k55
Punjeni ceo patlidžan iz rerne
Fotografije: GALYa DUMANOVA
13/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Danas vidimo osmehe oko trpeze, možda zato što svi znaju da ćemo servirati punjene patlidžane"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo na dva dela /dobijamo četiri polovine/, izvadimo unutrašnjost, potopimo u slanu vodu na 30 minuta, nakon toga osušimo.

Pržimo sa obe strane u masnći dok ne omekšaju /u rerni će se još peći/, ostavljamo u pleh i pripremamo nadev.

U tiganju propržimo luk sa biberom, dodajemo šargarepu, isečenu na kockice, izvađenu unutrašnjost patlidžana, sitno iseckanuu, i tikvicu, isečenu na kockcie.

Dinstamo dok ne omekša, dodajemo mleveno meso da se dinsta, promešamo, dodajemo paradajz, isečen na kockice i dinstamo. Masnoća je po želji / jja sam odabrala da kada zapržavam to bude kravlji maslac, mast, kokosovo maslac, od avokada/. Punimo patlidžan i preko poređamo drugi paradajz, isečen na krugove.

Kad punjeni patlidžan bude gotov, poređamo krugove mocarele i ostavljamo na pet minuta u rerni da se rastopi. Možemo napraviti i bez mocarele.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: