Način pripreme
Pomešamo so sa biberom i posipamo rebra.
U polovini maslaca i ulja ih zapržimo dok ne postanu zlatasto braon.
Izvadimo ih i na njihovo mesto stavljamo povrće koje smo spremili na sledeći način.
Šargarepe oljuštimo i isečemo na krugove, celer isečemo na ivice, a luk - na polumesece.
Sve ih pržimo dok ne postanu zlatasti u masnoći od mesa, dodajući preostalo ulje i maslac.
Čenove belog luka oljuštimo i dodajemo ih, kao i origano, kumin i lovorove listove.
Na kraju dodajemo i vino. Meso ponovo vraćamo u njih.
Celu tu smesu sipamo u glinenu đuvečaru, poklopimo i kuvamo oko 10-12 sati u rerni zagrejanoj na 90 stepeni sa ventilatorom.
Pomešamo sve sastojke za glaziranje i promešamo veoma dobro.
Nakon što istekne vreme vadimo teleća rebra, stavljamo u posudu za pečenje, na kojoj je rešetka i mažemo smesom.
Stavljamo ponovo u rernu i zapečemo na grilu oko 7-8 minuta.
Spremamo povrće, tako što pasiramo u pire.
Serviramo tako što u tanjir stavljamo rebra i dodajemo pire.