bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Ekleri»Ekleri sa čokoladom i domaćim kremom

Ekleri sa čokoladom i domaćim kremom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ekleri sa čokoladom i domaćim kremom
Fotografije: Isi
1 / 9
16/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije30
"Ovi eklerčići sa čokoladom i domaćim kremom će vas naterati da zaboravite sve brige i da uživate u ukusnim trenutcima"

Potrebni sastojci

  • ulje - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • Za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 kašike
  • šećer - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte ulje, vodu i so u šerpi i nakon što smesa provri dodajte u porcijama brašno uz neprestano mešanje.

Testo je gotovo kada počne da se odvaja od zidova i dna posude. Sklonite i nakon što se ohladi dodajte jaja jedno po jedno - mešajte dobro nakon svakog.

Postavite posudu za pečenje papriom za pečenje i stavljajte odozgo po kašiku testa na rastojanju jednu od druge. Možete i da oblikujete testo rukama u loptice da lepše izgleda.

Ispecite eklerčiće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni (oko pola sata). Ne otvarajte rerni tokom pečenja, a nakon što je gotovo, otškrinite sasvim blago i ostavite tako da se ohlade.

Spremanje krema: Stavite mleko u posudu da provri na ringli, a za to vreme umutite jaja sa šećerom i brašnom. Dodajte u sveže mleko uz neprestano mešanje. Mešajte dok se ne dobije gladak krem.

Isecite blago već ohlađene eklere i napunite kremom. Potopite ih u prethodno istopljenu čokoladu ili napravite ukras sa čokoladnom glazurom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: