Način pripreme
Operem patlidžan i oštrim nožem pravim razreze po dužini patlidžana, sečem na kriške, ali ne do kraja, već ostavljam kriške vezane za dršku.
Ostavljam patldižan u posoljenoj toploj vodu, 20-30 minuta da pusti gorki sok i operem.
Spremam mleveno meso, dodajući sitno isečen beli luk, luk, peršun i parmezan, biber, so.
Zamesim dobro u ostavljam 20-30 minuta da se začini.
Nakon tridesetak minuta operem i osušim patlidžan, stavljam ga u posudu za pečenje i u svaki razrez stavljamo po jednu spljeskanu ćufticu (od začinjenog mlevenog mesa).
Prelivam paradajz pireom razređenim sa malo vode ili gušćim paradajz sosom oko 80-100 ml.
Pečem lepezu od patlidžana u rerni oko 50 minuta na srednjoj temperaturi dok ne bude gotova.
Izuzetno jednostavan i ukusan recept za patlidžan lepezu sa mlevenim mesom vam predlažem.
Prijatno!