Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od loze sa ukusnim sosom

Sarme od loze sa ukusnim sosom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Sarme od loze sa ukusnim sosom
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Omiljene domaće sarmice su mnogo ukusnije nego bilo koje drugo jelo koje ste probali, zar ne"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 2 - 3 kašike
  • so
  • nana
  • biber
  • ulje
  • listovi loze
  • za sos
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • jaje - 1 - 2 komada, žumance
  • kiselo mleko - 1 - 2 kašike
  • limun - 1 komad, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci za nadev sarimi se dobro promešaju. Dodaje se malo vodice, tako da mleveno meso bude rastresito.

U sredinu svakog lista loze se stavlja po malo nadeva i uvijaju se sarme koje se redđaju gusto jedna do druge u odgovarajuću duboku posudu. Uvijene sarme se poklapaju tanjirom, prelivaju se vodom, da ga prekrije i kuvaju se na slaboj vatri oko jedan sat. Po želji možete da dodatei malo vegete u vodu.

Dok se sarme dinstaju na tihoj vatri spremamo sos za njih.

Zapržite brašno u maslacu dok ne postane zlatasto, Razredite sokom od kuvanja sarmi do željene gustine, sklonite sa ringle i zapržite sa žumancem, kiselim mlekom i limunom.

Po želji možete da zapečete sarme od loze nakon što ih izdinstate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: