Način pripreme
Spremite nadev za baklavu stavljajući u posudu mlevene orahe, mleveni čajni keks, jabuke (oljuštene i isečene na sitne kocke), suvo grožđe, cimet i šećer. Smesu dobro promešajte.
Uzmite dve kore iz pakovanja, namažite ih istopljenim maslacem i stavite nadev u jedan kraj po dužini kora.
Uvijte u rolat i stavite u namazanu posudu za pečenje. Tako nastavite dok se ne istroše kore i nadev.
Kada su sve kore uvijene i poređane, namažite ih odozgo pomoću četke obilno maslacem, nakon čega ih isečete na parčiće.
Stavite baklavu u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite je oko 40 minuta.
Kada dobije lepu crvenkastu preplanulost izvadite je i ostavite je da se ohladi.
Za to vreme spremite sirup, kuvajući vodu sa šećerom i narendanom korom jednog limuna.
Sklonite sirup sa vatre i njime prelijte hladnu baklavu.
Ostavite je 3-4 sata da upije sirup, nakon toga je blaga baklava spremna za konzumaciju.