Način pripreme
Ova lazanja od povrća je idealna za ručak ili večeru! Ovo jelo je zdravo i dijetalno, sa niskim sadržajem ugljenih hidrata i čak je i keto. Veoma zdravo jelo vam predlažem da prirpremite.
Ugrejte rernu na 200 stepeni.
Isecite tikvice na pola, posle na kriške po dužini (ukoliko nemate seckalicu za to). Isecite tikvice po dužini da biste dobili 18 trakica oko 6-7 mm svaka.
Grilujte ili zapecite u rerni tikvice na 10-15 minuta. Ostavite da se ohlade i osušite ubrusom višak vlage sa grilovanih ili pečenih tikvica.
U posudi srednje veličine umutite jaje, nakon toga pomešajte zajedno sa isečenim spanaćem, belim sirom, gaudom, parmezanom (pekorinom), bosiljkom, belim lukom, solju i biberom.
Rasporedite smesu (oko 1 1/2 supene kašike) ravnomerno na svaku trakicu od tikvica, rasporedite po celoj dužini.
Uvijte trakice od tikvica u rolat.
Rasporedite sos od paradajza po dnu dva keramička pleha prečnika 12x18 cm.
Poređajte rolate od tikvica preko sosa od paradajza.
Odozgo pospite isečeni sir mocarelu i parmezan. Pecite u rerni 25-30 minuta.
Prijatno sa mojim zdravim i dijetetskim receptom.
Keto lazanja sa tikvicama, spanaćem i sirom je mnogo ukusna.