Način pripreme
Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte i propržite. Dodajte mleveno meso i prelijte belim vinom. Posipajte biberom i solju i ostavite da vino ispari, nakon čega je nadev gotov.
Krompir isecite na kolutiće, ali da ne budu mnogo tanki, niti mnogo debeli. Tikvice uzdužno isecite (takođe ne treba da budu tanke) i blanširajte u kipućoj vodi oko 5 minuta.
Kvadratnu tepsiju premažite uljem i ređajte tikvice po dnu. Prelijte polovinom nadeva i dobro ga rasporedite svuda.
Za drugi sloj poređajte krompir i prelijte preostalom smesom. Preko poređajte poslednji sloj tikvica i prelijte bešamel sosom.
Bešamel sos se pravi na sledeći način: maslac otopite sa brašnom u šerpi oko minut i prelijte vrućim mlekom, brzo mešajući sve vreme (nemojte se brinuti zbog grudvica, one će nestati).
Mešajte oko 8-10 minuta. Isipajte bešamel preko i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!