bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Pravi domaći medenjaci

Pravi domaći medenjaci

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Pravi domaći medenjaci
Fotografije: Genoveva
1 / 2
21/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Toliko pravi, da ček nećete ni poverovati koliko su ukusni domaći medenjaci"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za ove prave domaće medenjake razbijemo jaja u duboku posudu i mutimo ih zajedno sa šećerom pomoću miksera.

Dodajemo ulje, istopljeni med, cimet i sodu, ugašenu sa sirćetom u umućena jaja.

Mutimo smesu mikserom, nakon čega dodajemo lagano brašno i nastavljamo da mutimo, nakon čega je teško za mućenje mikserom, počinjemo da mesimo testo rukama dok se ne dobije medeno-cimet testo.

Kada je mešenje gotovo stavljamo testo u frižider da se stegne. Posle vadimo iz frižidera i počinjemo da oblikujemo loptice, koje stavljamo na papir za pečenje.

Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Ponavljamo oblikovanje medenih loptica dok se smesa ne potroši.

Po želji možete da napravite različite oblike naših domaćih medenjaka.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: