Krompir Rošti

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
277
316
26/10/2020
"Zaboravite na prženi krompir. Pripremite hrskav i zlatan Rošti krompir i očekujte ovacije gostiju!"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano236
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • jaja - 1 komad, veliko
  • crni luk - 1 glavica, narendan
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • muškatni oraščić - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir operite i kuvajte dok ne bude polugotov, oko 10-15 minuta. Zatim ga ocedite, sačekajte da se ohladi, oljuštite ih i narendajte.

U činiji ga pomešajte sa kukuruznim brašnom, jajetom, narendanim lukom i začinima. Dodatak malo usitnjenog sira ili sitno seckane slanine je po vašem ukusu. Smešu dobro izmešajte.

Zagrejte ulje u tiganju, stavite prsten ili drugi oblik i napunite ga smešom. Dobro pritisnite do dna, a zatim ga ispržite i na drugoj strani.

Druga opcija je da napravite ceo komad, šireći celu smešu na dno tiganja, dobro je pritisnite i poravnajte i pržite ispod poklopca 6-7 minuta dok ne porumeni.

Zatim, uz pomoć velikog tanjira, okrenite rošti i pržite ga dok ne porumeni na drugoj strani.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar