bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Božićna italijanska štrudla

Božićna italijanska štrudla

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
998773k191
Božićna italijanska štrudla1 / 3
26/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ako ne planirate da odletite u Rim narednog Božića, ništa vas ne sprečava da pripremite Božićnu italijansku štrudlu kod kuće"

Potrebni sastojci

  • suve smokve - 250 g
  • marsala - 100 ml vina
  • suvo grožđe - 75 g
  • orasi - 75 g seckani
  • badem - 75 g seckan
  • cimet - 1 kašičica
  • karanfilić - 1/2 kašičice
  • limunov sok - od 1 komada
  • crna čokolada - 75 g seckana
  • med - 1/2 šolje
  • maslac - 150 g istopljen
  • kore za pitu - 10 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Smokve potopite u šerpu sa vodom da proključaju i ostavite ih da nabubre oko 10-15 minuta. Ocedite ih i isecite na sitne komade.

Njima dodajte vino, suvo grožđe, orahe, bademe, sok od 1 limuna, cimet i čokoladu. Zagrejte med u posudi na vatri i prelijte gorenavedenu smesu. Mešajte drvenom kašikom.

Maslac istopite. Postavite jednu koru i dobro je nauljajte, na nju stavite drugu koru, koja je takođe dobro nauljena i tako nastavite jednu na drugu do 5 komada. Kašikom ravnomerno stavite fil na dugu stranu kore i umotajte rolat.

Rolate stavite u dobro podmazan pleh ili na papir za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 20-25 minuta.

PS ako ostane malo istopljenog maslaca, dobro je premazati kore pre pečenja u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: