Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom

Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom

Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
27/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
"Ukusno i polovina - krhka jagnjetina sa pečurkama, ima i mladog luka za još više apetita"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na krupnije porcije i u dubokoj posudi ih prvo natrljajte alevom paprikom, solju, nanom i uljem.

Isecite mladi luk, nanu i sipajte u pleh, prelijte uljem, alevom paprikom i solju, mešajte i ređajte porcije mesa odozgo.

Sipajte vodu u meso, nemojte da ga pokriva i uvijte aluminijumskom folijom.

Pecite jagnjetinu u umerenoj rerni oko sat i po vremena, nakon toga izvadite i dodajte oprani pirinač i isečene pečurke.

Ponovo pokrijte folijom i pecite još oko 30 minuta. Posle skinite foliju i pecite dok ne dobije lepu crvenu boju meso i pečurke.

Krhka jagnjetina sa pečurkama i mladim lukom je gotova.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: