Svinjska rebra sa kiselim kupusom i pirinčem

Svinjska rebra sa kiselim kupusom i pirinčem

31/10/2020
"Ako čekate goste da znate, da će se obradovati plehu punom svinjskih rebara sa kiselim kupusom i pirinčem."
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano129
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • svinjska rebra - 500 g
  • svinjska slanina - 700 g, sa kožom
  • pirinač - 1 šoljica
  • dimljena aleva paprika - 1 supena kašika, slatka
  • ulje - 1 šoljica ili mast
  • ljute paprike - 1 komad, suva crvena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na krupnije komade i stavite sa masnoćom da se proprži.

Iseckajtekiseli kupus i nakon što se rebra proprže dodajte alevu papriku, kupus i vodu da ih prelijte.

Ostavite da se krčka na tihoj vatri, nakon oko sat vremena probajte i ako je polugotovo dodajte oprani pirinač.

Nakon što provri i pirinač se skuva, sipajte celu količinu svinjskih rebara sa kiselim kupusom u plehu, poređajte meso odozgo.

Pecite svinjska rebra sa kiselim kupusom i pirinčem dok ne budu gotovi, možete staviti suvu ljutu papriku prilikom pečenja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar