Ćuftice od tikvica sa mnogo začina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
193
810
02/11/2020
"Da vam kažemo da znate, tajna savršenih ćuftica od tikvica je u začinima"
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 - 3 komada
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • luk - 1 glavica, crni
  • jaje - 1 komad
  • šarlan - 1 - 2 kašičice
  • tahini - 1 - 2 kašičice (po želji)
  • brašno od bundeve - 2 kašike
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • začini - 1/2 kašičice, miks (nana, čubar, selem peršun, mirođija, origano)
  • kurkuma - 1 kašičica
  • mirođija - 3 struka
  • peršun - 2 - 3 struka
  • soda - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Narendaju se/iseku se tikvice, luk i beli luk, posole se i ostavljaju se da se ocede.

Isecede si i u njih se dodaje jaje, začini, tahini i sok od limuna.

Dodaje se smesa od brašna i soda se promeša.

Od smese se oblikuju ćuftice od tikvica i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju.

Varijanta: Zamenimo sok od limuna sa tri kašike sojinog kiselog mleka. Brašno zamenimo sa tri mala kuvana krompira pretvorena u pire.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar