Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Bezglutenski mafini sa jabukom i cimetom

Bezglutenski mafini sa jabukom i cimetom

Panda LifePanda Life
Šegrt
641295
Bezglutenski mafini sa jabukom i cimetom
Fotografije: Panda Life
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Ako ne podnosite gluten, ali padate na mafine, evo savršenog recepta za vas"

Potrebni sastojci

  • jaje - 1 komad
  • kokosov šećer - 3 kašike
  • vanila - 1 komad
  • sojino kiselo mleko - 3 kašike
  • soda - 1/3 kašičice
  • brašno od tapioke - 5 kašika + koliko upije
  • jabuka - 1 komad
  • cimet - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Narendamo jabuku i ostavljamo je da pusti svoj sok.

Mutimo jaje sa kokos šećerom i vanilom. Rastvaramo sodu u kiselom mleku i dodajemo u jaja. Dodajemo brašno od tapioke i sipamo dok se ne dobije testo za kolač.

Iscedimo narendanu januku i uvaljamo u cimet. Nakon toga je dodajemo u smesu i promešamo dobro.

Sipamo kalupe za mafine do sredine i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Nakon što se kolačići ohlade, čuvamo u zatvorenoj posudi bar 12 sati i konzumiramo nakon toga.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: