Način pripreme
Umutim jaja žicom za mućenje jaja, dodajem tahini, promešam smesu drvenom kašikom, dok ne postane homogena, a to se dešava nakon tri, četiri mućenja. Smesa podseća na smesu za kolač.
Dodajem prašak za pecivo pomešan sa kiselim mlekom, ponovo promešam i sipam na papir za pečenje, trudim se da oblikujem koru za picu.
Zatim stavljam u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 10-15 minuta, kada je skoro gotova, vadim iz rerne, odzgo raspoređujem punjenje, koje sam tanko isekla i raspoređujem po pici.
Ponovo vraćam u rernu i pečem otprilike 5 minuta, dok mocarela ne počne da se razliva, da ne porumeni.
Nadev koji sam izabrala - dva sveža paradajza, mocarela, ribice inćuni i bosiljak, masline, posula sa maslinovim uljem.
Probajte ovu picu sa korom od tahinija od susama - ispada sjajno!
Prijatno!