Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Paelja»Paelja sa kinoom i morskim plodovima

Paelja sa kinoom i morskim plodovima

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Paelja sa kinoom i morskim plodovima
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
27 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
1
"Preneli smo se u Španiju sa ovom bogatom paeljom sa morskim plodovima - radost za oko i nepce"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 120 g
  • školjke - 6 - 8 komada
  • škampi - 6 - 8 komada (drugi morski plodovi po želji)
  • pileći bujon - 200 ml (bujon od povrća)
  • pileće meso - 40 - 50 g, kuvano
  • paradajz - 2 komada, svež
  • luk - 1/2 (pola glavice zreo)
  • belo vino - 100 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • biber
  • so
  • grašak - 50 g, zamrznut
  • crvene paprike - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike (ako ne koristite pileći bujon, povećajte duplo maslinovo ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operite kinou u nekoliko voda, to je važan korak pre kuvanja.

Pripremite tako što dinstate luk u maslinovom ulju 2 minuta sa biberom, crvenom paprikom, isečenom na kockice i belim lukom.

Sledeći korak - dodajte sitno iseckani paradajz, sipajte vino, pileći bujon, dodajte kinouu, grašak i peršun.

Dinstajte ispod poklopca oko 15 minuta ili dok voda skoro skroz ne ispari.

Nakon što tečnost ispari i kinoa se skuva, dodajte škampe, školjke, kuvanu piletinu i ponovo stavite poklopac i dinstajte oko 10 minuta.

Ako su morski plodovi zamrznuti, ostavite ih 10 minuta, ako su sveži 5 minuta.

Predložila sam ovu malu količinu kako biste procenili da li vam se dopada ukus kinoe!

Paelja je ispala veoma ukusna i svima se dopala koji su je probali.

Tajna ove paelje sa kinoom i morskim plodovima je u vinu i bujonu, samo sa vodom se ne dobija ovakav ukus.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: