Način pripreme
Prvo operite kinou u nekoliko voda, to je važan korak pre kuvanja.
Pripremite tako što dinstate luk u maslinovom ulju 2 minuta sa biberom, crvenom paprikom, isečenom na kockice i belim lukom.
Sledeći korak - dodajte sitno iseckani paradajz, sipajte vino, pileći bujon, dodajte kinouu, grašak i peršun.
Dinstajte ispod poklopca oko 15 minuta ili dok voda skoro skroz ne ispari.
Nakon što tečnost ispari i kinoa se skuva, dodajte škampe, školjke, kuvanu piletinu i ponovo stavite poklopac i dinstajte oko 10 minuta.
Ako su morski plodovi zamrznuti, ostavite ih 10 minuta, ako su sveži 5 minuta.
Predložila sam ovu malu količinu kako biste procenili da li vam se dopada ukus kinoe!
Paelja je ispala veoma ukusna i svima se dopala koji su je probali.
Tajna ove paelje sa kinoom i morskim plodovima je u vinu i bujonu, samo sa vodom se ne dobija ovakav ukus.
Prijatno!