Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Kroasani sa vanilom i malinom

Kroasani sa vanilom i malinom

SanjaSanja
Šegrt
115701951
Kroasani sa vanilom i malinom
Fotografije: Sanja
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Najbolji način da poželite dobro jutro nekome koga volite"

Potrebni sastojci

  • mleko - 700 ml
  • voda - 150 ml
  • jaja - 3 kom.
  • ulje - 30 ml
  • šećer - 15 g
  • brašno - 800 g
  • so - 5 g
  • sveži kvasac - 1 kom.
  • pavlaka - 20 g
  • margarin - 100 g
  • kokos - 50 g
  • puding vanila - 1 kom.
  • maline - 100 g
  • šećer u prahu - 20 g
  • vanilin šećer - 2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu činiju sipati ugrejano mleko, oko 300 ml i vodu 150 ml, dva belanca, u to dodati 15 gr šećera i izmrviti 1 sveži kvasac. Promešati sve pa posoliti.

Postepeno dodavati brašno i mesiti rukama, preneti na sto i zamesiti u lopticu pa vratiti u činiju, malo uljem namazati, prekriti krpom činiju i ostaviti na toplom da naraste 1 h.

U međuvremenu napraviti vanil krem, sipati 300 ml mleka u šerpu i zagrejati do ključanja, a sa strane u šolju razmutiti puding u 100 ml mleka sa 2 vanilin šećera i žumancetom.

Sipati u vrelo mleko i mešati dok se ne zgusne.

U vreo puding dodati pola margarina a pola ostaviti za premazivanje testa.

Dodati u puding i 20 gr pavlake, 20 gr šećera u prahu i 50 gr kokosa. Maline malo pošećeriti.

Preći na testo, kad je dobro nadošlo, razviti testo i iseći da dva dela.

Namazati malo margarinom pa staviti fil i preko posuti jednu polovinu malina, urolati, tako isto uraditi i sa drugim delom testa.

Staviti u podmazan pleh i peći 20 min na 200°C.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: