Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Karfiol sa topljenim sirom

Karfiol sa topljenim sirom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43610932167
Karfiol sa topljenim sirom1 / 2
25/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Prste ćete polizati i tražićete još - toliko je ukusno"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • sveže mleko - 200 ml
  • topljeni sir - 200 g
  • beli luk - 2 čena
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 60 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte karfiol iskidan na ružice. Isecite na sitno topljeni sir. Beli luk se iseče na sitno i njim se natrlja dino posude za pečenje.

Poređajte deo karfiola u posudu, tako da prekrije dno, odozgo pospite delom topljenog sira, ponovo poređajte karfiol i završite preostalim sirom. Rasporedite ravnomerno parčiće maslaca, pospite biberom.

Stavite u rernu i zapecite desetak minuta. Prelijte jajima, prethodno umućenim sa svežim mlekom i pecite dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: